Prozorski sistemi EFORTE

S Eforte profilnim sistemom pridajemo posebnu važnost modernoj toplinskoj izolaciji, jer je efikasna ušteda energije jedan od najvažnijih izazova današnjeg vremena. S dubinom profila od 84 mm, PVC prozori Eforte postižu izuzetnu Uf vrijednost od 0.95 W/m²K s tradicionalnom čeličnom armaturom i bez dodatnih izolacijskih mjera. Pored uobičajenih brtvila, u utoru za staklo se nalaze dodatna inovativna brtvila za još bolju izolaciju.

Za jaku sigurnosnu ili zvučnu izolaciju, moguće je još i postaviti posebna stakla debljine do 56 mm. Veliki izbor boja i dekora ispunit će Vaše želje. Inteligentna koncepcija profila Eforte omogućava korištenje u starim i u novim zgradama. Naravno, uz PVC prozore, moguće je postaviti i Eforte ulazna vrata

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

– Sistem profila dubine 84 mm, šest komora
– Vrijednosti izolacije okvira U f =0,95 W/m2K
– Vrijednosti izolacije cijelog prozora Uw do 0,64 W/m2K
– Standard pasivne kuće s uobičajenim trostrukim ostakljenjem
– ift certifikat za prikladnost pasivne kućne
– Ostakljivanje do 56 mm za još bolju toplotnu i zvučnu izolaciju
– Dva različita dizajna krila
– Nova dodatna brtva u utoru za staklo za još bolju toplotnu izolaciju
– Unutrašnja dvonožna letvica ostakljenja za povećanu zaštitu od provale
– Visina komore za sprečavanje kondenzacije 25 mm
– S posebnom tehnologijom lijepljenja, omogućava visinu elementa i do 2,60 m
– Zvučna izolacija do 47 dB (zvučna izolacija klasa 5)
– Elegantni tanki profil od 120 mm i kosinama od 20° za dobar odvod vode
– 40 različitih boja folije i neograničen izbor boja aluminijskih obloga

MNOGO RAZLIČITIH BOJA ZA INDIVIDUALAN DIZAJN

Sistem boja Deceuninck nudi širok izbor boja i dekoracija. Paleta boja uključuje uni boje, dekore od drva, folije s bisernom strukturom i folije s izgledom aluminija. Eforte program također omogućuje prozore u boji kod standarda pasivnih kuća.

Pronađite odgovarajuću boju za svoje prozore!

MAKSIMALNA TERMOIZOLACIJA ZA MAKSIMALNU UŠTEDU ENERGIJE

Štedljivi prozori Eforte s dubinom ugradnje od 84 mm i 6 komora postižu izvrsnu Uf vrijednost od 0,95 W/m2K.

I uz uobičajeno trostruko ostakljenje izuzetno ekonomično se može postići standard pasivne kuće (Uw : 0,8 W/m2K).

Eforte je jedini sistem s tradicionalnom čeličnom armaturom i bez dodatnih izolacijskih mjera koji posjeduje certifikat za ispunjenje standarda pasivne kuće. Navedeni certifikat dodjeljuje renomirani Institut za prozorsku tehnologiju (Institut für Fenstertechnik).

Kalkulator uštede energije

EFORTE PROZOR SA IZGLEDOM ALUMINIJA

Pravi aluminijski izgled dobiven je upotrebom aluminijske obloge sa zaobljenim uglovima bez da su se pri tom izgubile prednosti štedljivih PVC prozora. Aluminijska obloga može se dizajnirati u gotovo bilo koju boju prema Vašim željama.

Alternativno, mogu se koristiti inovativne dekorativne folije kako bi se dobio aluminijski izgled. U kombinaciji s profilima u boji od antracita, PVC prozori izgledaju poput aluminijskih prozora i skladno se uklapaju u cjelokupnu arhitektonsku sliku Vašeg doma.

SISTEM BOJA

Vrata u boji naglašavaju dizajn i značajno oblikuju izgled fasade. AlibegovićPlast nudi gotovo neograničene mogućnosti dizajna s velikim izborom dekora. Novogradnja kao i objekti za renoviranje, mogu se dizajnirati individualno što doprinosi novom sjaju Vaše fasade.

Naše boje su grupisane u arhitektonske stilove, omogućavajući Vam da jednostavno izaberete boju koja odgovara Vašim ličnim željama.

TREND BOJE

Modni sivi tonovi kombiniraju se s plemenitom bisernom strukturom kako bi stvorili sofisticirani naglasak arhitekture zgrade.

ARHITEKTONSKE BOJE

Aluminijski izgled i elegantne nijanse sive u premium bojama daju fasadi vrlo posebnu eleganciju.

KLASIČNE BOJE

Naši najprodavaniji obojeni dekori mogu se univerzalno koristiti za arhitekturu privatnih ili poslovnih zgrada, a pogodni su i za nove projekte izgradnje i obnove.

BEZVREMENSKE BOJE

Timeless boje postavili su obojene naglaske na fasadi kuće u vječnim predivnim bojama drveta.

TRADICIONALNE BOJE

Topli drveni ukrasi za prirodan izgled u finim i izraženim drvenim zrnima savršeno se uklapaju u tradicionalne i moderne arhitektonske stilove.