Roletne

Povećajte kvalitet života i zaštitite se od vremenskih nepogoda, provala i znatiželjnih susjeda! Različite veličine kutija, širok spektar boja i kompatibilnost sa svim prozorskim sistemima, kao i za renoviranje i novogradnju – naš roletni sistem PROtex pruža jednostavan izbor bez žrtvovanja najbolje zaštite.

Kako biste zadržali toplotu u prostorijama pri niskim vanjskim temperaturama ili spriječili prekomjerno zagrijavanje prostorija u vrućim ljetnim danima, sistem rolete možete jednostavno rukovati uz pomoć trake, ručice ili pak elektromotora.

Stručnjak u Vašoj blizini rado će Vas savjetovati!

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

– Različite veličine nadžbuknih i podžbuknih kutija
– Dostupna kao nadžbukna i podžbukna varijanta
– Dostupne kao vanjske rolete
– Pokretanje uz pomoć trake, ručice ili elektromotora
– Velik izbor boja pogodan za sve standardne prozore 
– Roletna kutija je dostupna sa ili bez komarnika – za zaštitu od insekata
– Moguća je naknadna instalacija zaštite od insekata
– Mogućnost pokretanja uz pomoć elektromotora 
– Sigurna, brza i ekonomična ugradnja kutije na okvir uz pomoć odgovarajućeg adaptera
– Toplotna izolacijska vrijednost Usb prelazi potrebnu vrijednost po DIN 4108 (Usb ≤ 0,85 W/m2K) s vrijednostima do Usb 0, 76 W/m2K.
– Vrijednost temperaturnog faktora f Rsi ≥ 0.70 za zaštitu od kondenzacije i sprječavanje plijesni čak premašuje zadanu DIN normu
– Potpuno izolovani prostor lamela s velikim četkicama 
– Patentirani kuglični ležaj osovine
– Poklopac revizije: pričvršćivanje bez vijaka, moguća revizija s donje ili stražnje strane

PROTEX KUTIJA ZA ŽALUZINE

Kutije za lamele serije PROtex pojavljuju se u modernom i jasnom dizajnu. Širok izbor Alibegović Plast boja nudi ponešto za svačiji ukus. Uska građevinska visina sistema omogućava diskretnu integraciju u gotovo sve fasade.

S ponudom od pet različitih veličina, kutija za lamele PROtex nudi Vam veliku fleksibilnost za sve vrste prozora s maksimalnom visinom elemenata od 3,15 m.

PODŽBUKNA KUTIJA ZA ROLETNE PROTEX

Kutija za rolete može biti potpuno integrisana u žbuku. Podžbukna kutija za roletne PROtex dostupna je u dvije različite veličine s maksimalnom visinom elemenata od 3,15 m.Podžbukna kutija za roletne PROtex

PROTEX VANJSKE ŽALUZINE

Vanjske žaluzine su alternativa lamelama. S vanjskim žaluzinama usmjeravate dnevno svjetlo prema Vašim potrebama i istovremeno štitite Vašu privatnost.

KONFIGURATOR BOJA / Širok izbor boja za svačiji ukus

Obojeni prozori postavljaju dizajnerske akcente i značajno oblikuju izgled fasade.
Veliki izbor dekora, nudimo gotovo neograničene mogućnosti dizajna. Novogradnje kao i objekti za renoviranje mogu se dizajnirati individualno i dati vašoj fasadi novi sjaj.

Naše boje prozora grupisane su u arhitektonske stilove i omogućavaju vam lak izbor boja prema vašim ličnim željama.

TREND BOJE

Modni sivi tonovi kombiniraju se s plemenitom bisernom strukturom kako bi stvorili sofisticirani naglasak arhitekture zgrade.

ARHITEKTONSKE BOJE

Aluminijski izgled i elegantne nijanse sive u premium bojama daju fasadi vrlo posebnu eleganciju.

KLASIČNE BOJE

Naši najprodavaniji obojeni dekori mogu se univerzalno koristiti za arhitekturu privatnih ili poslovnih zgrada, a pogodni su i za nove projekte izgradnje i obnove.

BEZVREMENSKE BOJE

Timeless boje postavili su obojene naglaske na fasadi kuće u vječnim predivnim bojama drveta.

TRADICIONALNE BOJE

Topli drveni ukrasi za prirodan izgled u finim i izraženim drvenim zrnima savršeno se uklapaju u tradicionalne i moderne arhitektonske stilove.

PREUZMI KATALOG

SAVJETI

SAVjETI ZA KUPOVINU PROZORA

Nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir pri kupovini novih prozora. Za vas smo sastavili najvažnije teme, kriterijume odabira i kvaliteta za pravljenje prozora.

SAVJETI ZA UREĐENJE TERASE

Kako odabrati pravu terasu? Pri planiranju ne treba uzimati u obzir samo lokalne uvjete, već i materijalne, vizualne aspekte te aspekte okoliša i održavanja.