Prozori i klupice za prozore

Naši proizvodi su optimalno rješenje za sve zahtjeve u novogradnji,starogradnji ili modernizaciji.
Alibegović plast vam nudi mnogo različitih sistema i dizajna za sve vrste PVC prozora.
Alibegovic plast prozori i vrata precizno su izrađeni i izuzetno energetski efikasni.
Oni oduševljavaju svojom dugotrajnošću, inovacijom i održivošću

ELEGANT

Jedinstveni novi razvoj s nagrađivanim dizajnom koji udovoljava maksimalnim zahtjevima u pogledu toplotne izolacije, minimalističkog izgleda i ekološke sklonosti.

EFORTE

Sustav prozora orijentiran na budućnost u premium segmentu koji ne ugrožava kvalitetu i toplinsku izolaciju i ima izvrsnu vrijednost izolacije okvira.                                               

PRESTIGE

Visokokvalitetni prozorski sustav koji udovoljava visokim zahtjevima moderne gradnje sa svojim idealnim balansom između ekologije, dizajna i funkcija.                                                           

ARCADE

Sofisticirani sistem prozora koji zadovoljava sve standardne zahtjeve savremenog življenja sa solidnom kvalitetom i dobrim odnosom cijena i performansi.

NL 71

NL 71 sistem elegantnog izgleda i optimalne toplotne izolacije posebno je razvijen za tradicionalnu holandsku arhitekturu.                                                                                      

KLUPICE ZA PROZORE

Jednostavne njege i izdržljivi prozorski pragovi napravljeni od PVC-a sa modernim kutnim ivicama idealan su dodatak našim prozorskim sustavima.                                           

PLASTIČNI PROZORI SU INVESTICIJA ZA BUDUĆNOST

Gotovo 60 posto svih prozora instaliranih u Njemačkoj su plastični prozori. Razlozi popularnosti PVC-U prozora su prije svega zbog njihove izvrsne energetske efikasnosti, visokog kvaliteta, raznolikih shema boja, jednostavnosti njege i trajnosti. Zbog modernih proizvodnih procesa i standarda za reciklažu, plastični prozori su sada izuzetno štedljiv resurs i ekološki materijal.

Plastični prozori su energetski efikasni

Prozor igra veoma važnu ulogu u očuvanju energije i ima veliki značaj u toplotnoj izolaciji objekta. Prozorski profili napravljeni od PVC mase se nalaze u samom vrhu kada je u pitanju poređenje sa profilima od drveta i aluminijuma. Oni imaju bolji stepen izolacije kao i mogućnost uštede energije i same cijene grijanja. Naročito velika ušteda energije je kod tzv. pasivnih kuća. Prozori za današnje pasivne kuće se proizvode u sasvim novom dizajnu koristeći trostruko staklo.

PVC prozori imaju veoma dobar stepen iskorištenosti

PVC prozori nude veoma jeftina rješenja prilikom nabavke, a koja vas mogu zadovoljiti tokom cijelog života. Drveni okviri su otprilike 20-30% skuplji od PVC profila, dok su aluminijski profili prozora uglavnom za 30% skuplji od PVC tako da po cijeni druga dva profila koštaju skuplje. Osnovna činjenica koja ide u prilog PVC stolariji je visoka energetska efikasnost njihovih profila te minimalna održavanja tokom njihovog životnog vijeka tj. na period od 50 godina.

PVC prozori su laki za održavanje

Visoko kvalitetni PVC profili su lagani za njegu i zahtijevaju minimalno održavanje . Drveni prozori zbog sušenja moraju biti stakljeni svake dvije godine, jer gube osobine toplotne izolacije, a moraju biti farbani svakih 5 godina. Dtate of art PVC granule su izuzetno otporne na vremenske uslove kao i efekte iznenadne svjetlosti. Sve što vam je potrebno za njegu je tekućina za pranje PVC profila. Više informacija možete pronaći na savjetima.

PVC prozori su izuzetno izdržljivi

Za razliku od drvenih, PVC prozori imaju duži vijek trajanja. Visoko kvalitetni PVC profili su vam otporni na izobličenja tokom vremena i iz godine u godinu su sve funkcionalniji. Na temelju dugog životnog vijeka od 50 godina, oni su najbolja investicija.

PVC prozore karakteriše izvanredan ECO balans

PVC prozori se mogu 100% reciklirati i time štedimo naše drvne resurse, šume i sl. U svijetu se 40% svih rezervi nafte i plina koriste za zagrijavanje stambenih objekata , 4% se odnosi na proizvodnju plastike, a samo 1 % od toga ide na proizvodnju PVC. Osim što ga je moguće reciklirati, proizvodnjom PVC profila se postiže izvrsna EKO ravnoteža i doprinosi zaštiti okoliša. PVC prozori su trajniji od drvenih, a troše i znatno manje energije u procesu proizvodnje. Isti proizvod od PVC se može reciklirati čak do 7 puta, a da zadrži sve osobine njegovog prvog primjerka.