Klizni prozor

Klizni prozori su idealan spoj unutrašnjeg prostora s vanjskim. Svojom površinom omogućuju prostranost, pa čak i u lošim vremenskim uslovima za vrijeme zimskih mjeseci, čime priroda i vrt postaju sastavni dio svakodnevice. Tokom lijepog vremena prozori se mogu lako i jednostavno otvoriti uz pomoć kliznog sistema – uključujući i prozorske elemente koji se protežu do stropa, a koji se zahvaljujući Alibegović Plast kliznoj tehnologiji vrlo lako otvaraju.

Prednosti naših kliznih prozora

– Mogući prozorski elementi koji se protežu do stropa
– Maksimalna nepropusnost za zaštitu od vremenskih uticaja i sigurnost
– Visok stepen toplotne zaštite
– Dostupne tri vrste otvaranja
– Slaže se s više od 40 boja iznutra i izvana

Vrste otvaranja kliznih prozora

Alibegović Plast  mehanizmi kliznih prozora dostupni su u različitim vrstama otvaranja. Svaki klizni sistem nudi posebne prednosti, a u zavisnosti od individualnih zahtjeva i potreba, Alibegović Plast nudi tri varijante kliznih prozorskih sistema.

KLIZNI PROZOR S TEHNOLOGIJOM PODIZNO-KLIZNIH VRATA

Klizni prozori s podizno-kliznom tehnologijom omogućavaju širok pogled bez zanemarivanja životne udobnosti.

Klizni prozori s čak četiri elementa krila imaju mogućnost jednostavnog pomicanja i time omogućavaju prekrasan panoramski pogled. Odlične vrijednosti toplotne izolacije povećavaju energetsku efikasnost, a motorizirane verzije daljinskog upravljača olakšavaju rukovanje kliznim prozorima. Na našoj stranici proizvoda Podizno-klizna vrata pronaći ćete detaljnije informacije

Klizni prozor u varijanti vrata s ugrađenim podizno-kliznim mehanizmom.

KLIZNI PROZOR SA SKLADIŠNO-KLIZNIM SISTEMOM

Klizni prozori sa skladišno-kliznim sistemom dostupni su s dva do četiri elementa. Ovaj klizni prozorski sistem idealan je za manje ugradnje i pregradnje s Alibegović Plast standardnim profilima. Odlikuje se izvrsnom vodonepropusnošću, odličnom toplotnom i zvučnom izolacijom te jednostavnim korištenjem. Stepen protuprovalne zaštite moguće je nadograditi u bilo kojem trenutku. Pri svakom otvaranju, krila u u ravnini prozora mogu se pojedinačno nagnuti. Skladišno-klizne naprave mogu se ostvariti s našim sistemom Eforte, Prestige, Arcade i NL 71 Holland.

KLIZNI PROZOR S PREKLOPNO-KLIZNIM SISTEMOM

Ovaj sistem kliznih prozora može biti u potpunosti otvoren, bez fiksnih krilo prozora ili nosača koji ometaju pogled i izlaz prema van. Pojedini elementi vrata preklapaju se u obliku harmonike i guraju u stranu, a posebne ploče za zaključavanje omogućavaju otvaranje pojedinačnih krila i preklopno-kliznih vrata koja se pričvršćuju pri svakom djelomičnom otvoru. Preklopno-klizne naprave mogu se ostvariti s našim s sistemom Prestige, Arcade i NL 71 Nizozemska.

Klizni prozori podižu vrijednost Vaše imovine, posebno tokom renoviranja. S našim online prozorima i konfiguratorom boja i prozora, možete isprobati koji klizni prozori najbolje odgovaraju Vašem domu. Dovoljno je učitati sliku, prilagoditi veličinu i boju i već možete vidjeti kako novi prozor ili fasada odgovaraju Vašem životnom prostoru.