Prozor pasivne kuće

Prozori za pasivne kuće nisu tipovi prozora u pravom smislu. Izraz prozor pasivne kuće odnosi se na toplotne izolacijske osobine prozora. Prozor po standardu pasivne kuće ima posebno visoku toplotnu izolaciju. Koeficijent prijenosa toplote Uw mora biti manji ili jedak Evropskoj normi 0,8 w/m2K. Svaki prozor koji ima manju ili istu Uw vrijednost 0,8 W/m2K je pasivan prozor i prema aktuelnom Pravilniku o uštedi energije 2014. namijenjen je i za korištenje u pasivnim kućama i odgovara i Kfw programu.

Svestranost prozora pasivne kuće

Prozori za pasivne kuće nisu ograničeni na korištenje u pasivnim kućama. Standardni prozori pasivne kuće mogu se koristiti i kod renoviranja starih zgrada i za svaku novogradnju. Prozori za pasivne kuće povećavaju udobnost stanovanja i značajno smanjuju troškove grijanja!

Alibegović Plast prozori sa standardom pasivne kuće dostupni su u svim bojama i obloženi aluminijem. S našim online konfiguratorom boja i prozora možete isprobati koji prozori za pasivne kuće i fasada najbolje odgovaraju Vašem domu. Jednostavno isprobajte!

PREDNOSTI PROZORA PASIVNE KUĆE

– Visok nivo udobnosti – u blizini prozora nema protoka hladnog zraka
– Nema propuha zbog različitih temperaturnih stratifikacija u području prozora.
– Unutrašnja površinska temperatura pasivnog prozora kuće ne pada niže od 17°C, čak ni zimi.
– Zbog vrlo dobrih izolacijskih osobina, radijatori u području prozora više nisu potrebni. To Vam daje dodatnu slobodu u mogućnostima oblikovanja i opremanja Vašeg doma.
– Zbog svoje visoke energetske efikasnosti, vrlo mali dodatni troškovi za prozor pasivne kuće isplatit će se nakon kratkog vremena.

PROZORI PASIVNE KUĆE / Tehnologija koja impresionira!

Osobine prozora sa standardima pasivne kuće svoju odličnu toplotnu izolaciju duguju visokokvalitetnoj tehnologiji u kombinaciji s trostrukim ostakljenjem. U-vrijednosti gotovog prozora o

zavise od U-vrijednosti okvira, ostakljenju i razmaknici koja se koristi za rub brtve. Detaljne informacije o računanju U-vrijednosti provjerite na našoj info stranici U-vrijednosti.

Na primjeru profila sistema Eforte, 12,6°C pokazuje izvrsnu izolaciju, a upravo unutrašnja i topla strana prozora sprječava hladnoću i kondenzaciju.

Prozori za pasivne kuće imaju veliku propusnost sunčeve energije. Budući da se prirodna toplota može efikasnije koristiti uz pomoć sunčevog zračenja, poboljšava se energetski bilans zgrade i smanjuje godišnja potrošnja primarne energije. Prozori za pasivne kuće primarno se koriste u svrhu smanjenja troškova energije i grijanja, a ujedno doprinose i životnoj udobnosti. Zajedno je ovo velika prednost za graditelje i stanovnike, posebno kod novih zgrada i renoviranja.

STANDARD PASIVNE KUĆE S ALIBEGOVIĆ PLAST PROFILIMA PROZORA

Alibegović Plast sistemi profila idealno su prilagođeni standardu pasivne kuće zbog svoje inovativne tehnologije okvira i visokog kvaliteta.

Posebno uz premium sistem Eforte i izvanredan okvir U-vrijednosti, standardi pasivne kuće mogu biti vrlo ekonomični. Eforte je jedini konstrukcijski sistem s uobičajenim armiranim čelikom i bez dodatnih izolacijskih mjera koji je, prema novoj odredbi (WA-15/2), certificiran kao pasivna kuća od ift-Rosenheima. Time Eforte postavlja nove standarde na tržištu za prozore pasivnih kuća.

Ako imate dodatnih pitanja vezanih uz prozor pasivne kuće, Alibegović Plast partneri rado će Vam odgovoriti na njih.