Zamjena prozora i obnova prozora

Renoviranje prozora nudi jasne prednosti, a najvažnije od njih su:
– ušteda zbog smanjene potrošnje energije
– poboljšanje udobnosti stanovanja
– povećanje vrijednosti nekretnine
– brza amortizacija temeljena na povoljnim uslovima kredita za ovu vrstu renovacija i uštedama na troškovima grijanja.

Izvrstan izgled – jednostavna i brza zamjena prozora

Zamjena starih prozora je daleko manje komplicirana i skupa kao što većina misli. Često se podcjenjuje kako zamjena prozora može biti jednostavna, no novi prozori se brzo postavljaju. S profesionalnim stručnjakom za prozore, obnova prozora se brzo obavlja, a uklanjanje i ugradnja je čist posao. Naša fotogalerija prikazuje najvažnije korake u obnovi prozora.

Izvrsna perspektiva – jednostavna i brza zamjena prozora za poboljšanu udobnost života.

ZAMJENA PROZORA

Za potrebe obnove zamjena prozora je najpovoljnije rješenje isplativo i tehnički. Često se podcjenjuje koliko jednostavna i jednostavna može biti zamjena prozora. Novi prozori se brzo instaliraju. Osim što smanjujete troškove grijanja u godinama koje dolaze, zaštitite i okoliš. PVC prozori su posebno efikasni u ovom pogledu i svrstavaju se u vrh lige u ekološkim vagama.

Zamjena starih prozora instaliranih prije 15-20 godina omogućit će vam smanjenje gubitka topline za više od 40%. Dodatnim preuređivanjem fasade i krova može se postići još veći potencijal uštede energije.

OBNOVA PROZORA / Brza, isplativa, efikasna

Zamjena prozora je najisplativije i tehnički najjednostavnije rješenje za obnovu. Često se podcjenjuje kako je zamjena prozora jednostavna. Međutim, novi se prozori brzo instaliraju. Tako ne samo da dugoročno smanjujete troškove grijanja već i podižete svijest o okolišu. PVC prozori pokazali su se izuzetno efikasnima i redovino zauzimaju prva mjesta u ekološkim bilancama. Više informacija o ovoj temi možete naći na našoj info-stranici Plastika i održivost.

Obnova prozora starih 15-20 godina omogućava smanjenje gubitka toplote za više od 40%. Ako dodatno obnovite fasade i krovne površine, postižete još veće potencijalne uštede.

Sljedeća tabela pokazuje prosječan gubitak toplote starijih zgrada i fasada:

Zamjena prozora u samostojećim porodičnim kućama isplati se nakon otprilike osam godina i nudi poboljšanu udobnost.

Primjer pokazan ovdje temelji se na kalkulaciji prosječnih vrijednosti za samostojeću porodičnu kuću s površinom prozora od oko 40 m2 (status: listopad 2010. godine). Izračun se temelji na cijeni loživog ulja od 0,7 € po litri. Vrijednosti su određene korištenjem standardizirane metode izračuna (uz prihvaćanje pogrešaka i propusta). Ako cijene grijanja porastu, Vaša investicija će se isplatiti i ranije.

Alibegović Plast prozorski sistemi izvrsno odgovaraju projektima obnove i nude nekoliko prednosti:
– Jasna ušteda energije i troškova
– Visoka vrijednost toplotne izolacije naših prozora već odgovara zahtjevima Pravilnika o uštedi energije 2014.
– Moderan, elegantan dizajn
– Karakteristike koje se mogu prilagoditi individualnim stilovima i potrebama. Možete birati između dekora drveta, širokog raspona jednobojnih profila do vrhunskog aluminijskog izgleda ili aluminijskih obloga.

Finansijske uštede pri zamjeni prozora možete izračunati s našim kalkulatorom za uštedu energije.

Za mnoge projekte obnove postoje subvencije KfW-Banke. 

Odgovarajući sistem prozora za Vaš objekt s pojedinačnim i sofisticiranim opcijama dizajna možete pronaći u našem pregledu proizvoda. Naši stručnjaci za prozore rado će Vas savjetovati o mogućnostima opremanja Vašeg doma s novim prozorima.