Certificirane ploče za zaštitu od požara za terase i krovne terase

Mnogi građevinski projekti podliježu strogim propisima o zaštiti od požara koji se često poštuju prekasno ili nedovoljno. Odgovarajući državni građevinski propisi određuju da li se prilikom projektiranja vaše terase moraju poštivati smjernice za zaštitu od požara.

Zaštita od požara igra posebnu ulogu u dizajniranju krovnih terasa. Budući da je terasa u ovom slučaju također dio krova zgrade, ona mora udovoljavati zahtjevima tvrdog krovišta prema državnim propisima o gradnji. Propisi o gradnji klasificiraju tvrde krovove kao krovne pokrivače otporne na leteće iskre i zračenje. Materijali koji su prepoznati kao tvrdi krov bez testiranja uključuju pločice ili lim. Većina ostalih građevinskih materijala mora se prvo testirati kako bi se dobila ovakva vrsta certifikata. Ovisno o strukturnoj prirodi, nekim krovnim terasama je također potreban pristup putem drugog puta za bijeg kako bi se zajamčila dovoljna sigurnost u slučaju požara.

KAKO VATRE MOGU ZAPOČETI NA TERASI

Kako uopće mogu započeti požari na terasi? Postoji mnoštvo mogućih uzroka požara na terasama, a oni uvelike ovise o načinu korištenja te terase. Svijeće, blistave grijalice i tinjajuće cigarete predstavljaju rizik kao i električne instalacije.

Međutim, najveći rizik od požara na terasi dolazi od postavljanja roštilja. Kada roštiljate na balkonu, terasi ili u vrtu, leteće iskre, padajući pepeo ili prevrnuti roštilj mogu brzo postati sjedište opasnog požara – posebno ako je površina na kojoj je roštilj napravljen od drveta ili drugog ne vatrootporni materijali. U ovom slučaju, preporučljivo je uvijek koristiti krijesnicu kako biste zaštitili donju površinu. Ako imate susjede čije su zgrade neposredno uz vašu, također može imati smisla postaviti zaštitni zid kako bi se smanjila smetnja dimu i spriječilo širenje požara ako izbije.

RJESENJE? NAŠI CERTIFICIRANI TWINSON TERASNI SISTEMI (WPC)

Uz naše Character Massive i Majestic Massive Pro terase daske izrađene od patentiranog Twinson drveta i PVC kompozita, već imate izbor između dva različita sistema otporna na leteće iskre i zračenje toplote i garantiraju visoku razinu sigurnosti. Oba sistema imaju Broof (t1) certifikat i nakon uspješnog testiranja odobrena su kao tvrdi krov u skladu s odjeljkom 32. Model građevinskog kodeksa [MBO] i imaju opći certifikat o ocjeni.

Ali naš patentirani materijal ne impresionira samo u pogledu zaštite od požara: Twinson se sto posto može reciklirati i posebno je ekološki prihvatljiv, jer se u njegovoj proizvodnji koristi samo drvo iz šuma sa certifikatom PEFC. Posebnost Twinsona je njegova mješavina drveta i PVC-a, jer kombinira najbolje osobine oba materijala. Kao rezultat toga, naše daske za terase izgledaju dobro i osjećaju se dobro zahvaljujući prirodnoj ljepoti i toplini drveta, a istovremeno su izdržljive kao PVC i otporne na UV zrake i insekte.

Mogu se izrezati po veličini jednako lako i precizno kao i daske, ali istodobno su neklizajuće, necijepljive i prirodno otporne na vatru, pa ćete sigurno biti pošteđeni neugodnih iznenađenja. Naš sustav terasa Majestic Massive Pro dodatno je prekriven polimernim premazom koji čini materijal još lakšim za brigu, jer mrlje uopće ne mogu prodrijeti na površinu, a ogrebotine nemaju šanse. To sistem čini pogodnim za posebno tešku upotrebu.

S TWINSONOM NIŠTA NE stoji na putu roštiljanja na krovnoj terasi

Za razliku od ostalih kompozita od drveta i plastike, Twinson ima mnoga svojstva koja materijal čine jedinstvenim. Izuzetno je stabilan i vraća se u svoj izvorni oblik uvijek iznova, čak i nakon jakog stresa. Čak i opterećenja do 1.400 kilograma po kvadratnom metru nisu problem za materijal. Zahvaljujući svojoj PVC komponenti, Twinson je takođe vrlo vatrootporan i ima najvišu moguću klasu zaštite od požara za PVC. Sve u svemu, stoga zadovoljava zahtjeve tvrdog krova za krovnu terasu. To znači da možete pozvati ljude na roštilj na svojoj krovnoj terasi bez brige o sigurnosti, jer iskre i pepeo ne predstavljaju prijetnju površini vaše terase kada imate Twinson.

MAKSIMALNA FLEKSIBILNOST ZA VAŠU TERASU

Naši Character Massive i Majestic Massive Pro terasni sustavi dostupni su u šest ili četiri različite boje. Daske će zadržati boju vrlo dugo.

Čak je i postavljanje dasaka na terasi posebno jednostavno zahvaljujući sistemu skrivenih kopča. Oba sistema položena su podudarnim aluminijumskim podkonstrukcijama „Srednji“ i „Veliki“ i dostupna su sa ukupne visine konstrukcije od samo sedam centimetara. Posebna okretna kopča omogućava polaganje dasaka, a da ne budu pod pravim uglom u odnosu na podkonstrukciju. Budući da čvrste daske nemaju šupljine, mogu se vrlo precizno izrezati po mjeri i također postaviti u razigrane geometrijske oblike. Bilo da se radi o zaobljenim rubovima, okruzima bazena i obrubima cvjetnjaka ili vrtnim stazama: naš sustav terasa Character Massive i Majestic Massive Pro uvijek se može prilagoditi.