Izdrživost terasnih ploča

Podovi terase od Twinsona se prave od takozvanih WPC-a. Wood Polymer Composite se u osnovi sastoji od tri komponente: drva, plastike i aditiva. Kasnije se optimizovane osobine materijala pojedinačno dodaju. Jedna od najvećih prednosti kompozitnog WPC-a je njegova dugovječnost bez odricanja kvalitete. Dakle, proizvodi od WPC-a mogu se koristiti godinama i nakon njegovog vijeka korištenja 100%-tno reciklirati. Twinsonovom materijalu bez olova i kositra bez kadmija, čiji sadržaj drva čini 100%-tna jela, dodijeljen je certifikat PEFC za svoju posebnu održivost.

Podovi terase od Twinsona - održiva alternativa terasi od tropskog drva

Patentirani drvno-plastični kompozitni materijal Twinson je visokokvalitetna alternativa konvencionalnom WPC-u i stoga je vrlo ekološki prihvatljiv i štedi resurse. Tako su podovi Terasa, Terasa Massive, Terasa Massive Pro i zaštita od pogleda prava alternativa tvrdom tropskom drvetu. Drvo za Twinson dolazi od 100%-tno održivih stabala jele s PEFC certifikatom. Korištenjem jelovine s PEFC certifikatom umjesto ugroženih tropskih šuma, pošteđuje prašume koje pružaju stanište mnogim organizmima. Pored toga, jelovina je mnogo brži obnovljivi resurs od tropskog drveta.

Twinsonovi terasni sistemi s PEFC certifikatom

PEFC je međunarodna organizacija koja promiče održivo i odgovorno upravljanje šumama. “Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes” u prijevodu znači isto što i “Program za priznavanje sistema certificiranja šuma” i najveći je certifikacijski sistem diljem svijeta. Pečat ove organizacije garantuje da se sadi više stabala, nego što ih se uzima iz šume, čime se čuva biološka raznolikost. Time je spriječeno krčenje čitavih šuma. Osim toga, ne upotrebljavaju se pesticidi i genetski modificirani organizmi. PEFC certifikat garantuje povezanost regionalnih šumarskih preduzeća, transparentnost proizvodnje i porijekla za kupce.

Sistemi terasa od Twinsona su PEFC certificirani.