Balkonska vrata

Balkonska i vrata za terase nadopunjuju Vaš životni prostor prema Vašoj omiljenoj zoni opuštanja poput vrta, balkona ili terase. Izrađuju se na isti način i iz istih profilnih sistema kao i prozori. Vrata za balkone i terase mogu se dobiti u različitim performansama: klasična, s dvostrukim krilom, harmonika vrata ili podizno-klizna vrata.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

– Sistem sa 5 komora (Arcade) i sa 6 komora (Prestige i Eforte)
– Dubina profila: 71 mm, 76 mm, 84 mm
– Mogućnost ostakljenja od 6 do 56 mm
– Maksimalna veličina krila 2.50 m s lijepljenjem
– Dostupni pragovi bez barijera 
– 40 različitih boja i s aluminijskih oblogama (Prestige i Eforte)

EASYSTEP – PRAG ZA ŽIVOT BEZ BARIJERA

Čak su pragovi na balkonskim vratima s visinom od samo jedan ili dva centimetra male prijetnje za djecu ili stare ljude. Prag Easystep poda za premium sistem Eforte više nije prepreka za dječije guralice, hodalice i ostalo. Termički odvojeni prag optimizuje mjesto spajanja s podom i tako sprečava gubitak toplote.

Dodatnim zaključavanjem u području praga poboljšava se protuprovalna zaštita, a odvojivi štitnik olakšava čišćenje.

ENERGETSKI EFIKASNA BALKONSKA VRATA ZA SVE ZAHTJEVE GRADNJE

Portfelj proizvoda Alibegović Plast s različitim dimenzijama proizvoda savršeno je prilagođen individualnim zahtjevima što omogućava lakše postavljanje i modernizaciju u starijim kućama. Profili s više komora i opcijski termički odvojen prag garantuju optimalnu toplotnu izolaciju. Čelična pojačanja pružaju maksimalnu stabilnost i dug vijek trajanja. Individualni zahtjevi za projektovanje mogu se realizovati kroz impresivno širok spektar boja i aluminijskih obloga.

OTKLOPNO-KLIZNA VRATA

Otklopno-klizna dostupna su u više varijanti: dvodijelni, trodijelni i četverodijelini elementi, kod kojih se i klizno krilo može u svrhu prozračivanja otvoriti na kip.

BALKONSKA HARMONIKA VRATA

Kod harmonika vrata sklopni mehanizam omogućava da se otvori gotovo cijela površina. U zavisnosti od varijante, postoje različite mogućnosti otvaranja elemenata. Pritom prolaz prema balkonu ili terasi ne ometaju fiksna stakla, bočni dijelovi niti vratnice.

Saznajte više o otklopno-kliznim i harmonika sistemima.

SISTEM BOJA

Vrata u boji naglašavaju dizajn i značajno oblikuju izgled fasade. AlibegovićPlast nudi gotovo neograničene mogućnosti dizajna s velikim izborom dekora. Novogradnja kao i objekti za renoviranje, mogu se dizajnirati individualno što doprinosi novom sjaju Vaše fasade.

Naše boje su grupisane u arhitektonske stilove, omogućavajući Vam da jednostavno izaberete boju koja odgovara Vašim ličnim željama.

TREND BOJE

Modni sivi tonovi kombiniraju se s plemenitom bisernom strukturom kako bi stvorili sofisticirani naglasak arhitekture zgrade.

ARHITEKTONSKE BOJE

Aluminijski izgled i elegantne nijanse sive u premium bojama daju fasadi vrlo posebnu eleganciju.

KLASIČNE BOJE

Naši najprodavaniji obojeni dekori mogu se univerzalno koristiti za arhitekturu privatnih ili poslovnih zgrada, a pogodni su i za nove projekte izgradnje i obnove.

BEZVREMENSKE BOJE

Timeless boje postavili su obojene naglaske na fasadi kuće u vječnim predivnim bojama drveta.

TRADICIONALNE BOJE

Topli drveni ukrasi za prirodan izgled u finim i izraženim drvenim zrnima savršeno se uklapaju u tradicionalne i moderne arhitektonske stilove.