Klizna vrata sa nagibom

Za posebno velika balkonska vrata prikladni su sistemi podizno-kliznih stijena, jer se lako i jednostavno otvaraju. Podizno-klizne stijene nisu opremljene funkcijom otvaranja na kip – prozorski se elementi otvaraju preko vodilica upuštenih u pod te tako omogućavaju prijelaz bez prepreka. Pomični krilni elementi mogu se vodoravno pomicati uz minimalan napor.

Osim što posjeduju visok stepen nepropusnosti za vjetar i olujnu kišu, AlibegovićPlast podizno-klizne stijene također postavljaju mjerila na tržištu u pogledu toplotne izolacije zahvaljujući Uf-vrijednosti od 1,3 W/m2K te osiguravaju visoku stabilnost uz pomoć kontinuiranog čeličnog ojačanja u okviru i krilu.

AlibegovićPlast podizno-klizne stijene pristaju uz sve AlibegovićPlast prozorske sisteme.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

– Izvrsna vrijednost izolacije okvira Uf = 1,3 W/m2K
– 5-komorna tehnologija
– Visok stepen nepropusnosti za vjetar i olujnu kišu 
– Visoka stabilnost zahvaljujući kontinuiranom čeličnom ojačanju u okviru i krilu
– Lako rukovanje, minimalan napor, opcijska varijanta s motorom i daljinskim upravljanjem
– Mogućnost prihvata zvučno izolovanih stakala debljine do 52 mm (razred zaštite od buke SSK 4) kod dubine krila od samo 76 mm
– Bolja protuprovalna zaštita (dodatna čelična ojačanja, 2-nožna letvica ostakljenja) WK2
– Najbolja zaštita od korozije i vlage
– PVC prag za novogradnju i aluminijski prag za renoviranje starih objekata 
– Mala visina praga (prilagođena osobama s invaliditetom < 20 mm kod praga za novogradnju)
– Mogućnost realizacije elemenata u visini prostorije (do 2,60 m)
– Dostupno u svih 40 boja i s aluminijskom oblogom

UDOBNOST I JEDNOSTAVAN PRISTUP!

Alibegović Plast podizno-klizne stijene nude maksimalan nivo udobnosti, sigurnosti i zaštite od vremenskih uticaja. Bez velikog se napora mogu otvoriti čak i veliki elementi. Naša tehnologija podizno-kliznih stijena može se također opcijski opremiti motorom i daljinskim upravljanjem.

Podizno-klizne stijene mogu se koristiti i kod renoviranja starih objekata i kod novogradnje. Dostupni su posebno razvijeni, izuzetno niski pragovi s malom ukupnom visinom uz pomoć kojih se mogu realizovati i rješenja bez prepreka.

MODERAN IZGLED KLIZNIH VRATA ZA JOŠ BOLJI POGLED

Izuzetno uzak okvir s vidnom širinom od tek 45 mm propustit će još više svjetlosti u vaš stambeni prostor i tako omogućiti moderno stanovanje u svijetlom prostoru. Možete birati između 40 različitih boja i dekora kao što su folije s dekorom drveta, izgled metala ili moderne sive nijanse. Vrata izgledaju odlično i kada su otvorena, jer profili vrata preduzeća Alibegović Plast nisu dostupni samo u bijeloj, već i u odgovarajućoj smeđoj odnosno antracit boji.

SISTEM BOJA

Vrata u boji naglašavaju dizajn i značajno oblikuju izgled fasade. AlibegovićPlast nudi gotovo neograničene mogućnosti dizajna s velikim izborom dekora. Novogradnja kao i objekti za renoviranje, mogu se dizajnirati individualno što doprinosi novom sjaju Vaše fasade.

Naše boje su grupisane u arhitektonske stilove, omogućavajući Vam da jednostavno izaberete boju koja odgovara Vašim ličnim željama.

TREND BOJE

Modni sivi tonovi kombiniraju se s plemenitom bisernom strukturom kako bi stvorili sofisticirani naglasak arhitekture zgrade.

ARHITEKTONSKE BOJE

Aluminijski izgled i elegantne nijanse sive u premium bojama daju fasadi vrlo posebnu eleganciju.

KLASIČNE BOJE

Naši najprodavaniji obojeni dekori mogu se univerzalno koristiti za arhitekturu privatnih ili poslovnih zgrada, a pogodni su i za nove projekte izgradnje i obnove.

BEZVREMENSKE BOJE

Timeless boje postavili su obojene naglaske na fasadi kuće u vječnim predivnim bojama drveta.

TRADICIONALNE BOJE

Topli drveni ukrasi za prirodan izgled u finim i izraženim drvenim zrnima savršeno se uklapaju u tradicionalne i moderne arhitektonske stilove.